Menu
Menu
NUMAN ELEKTRİK
Kurumsal
Referanslar
Bayilikler
Fiyat Listeleri
Online Katalog
Duyurular
Haberler
Hesap Bilgileri
İletişim
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Bize Ulaşın
Talep Formu
Telefon +90 (462) 321 31 53
Elektrik sektöründe taahhüt ve satış pazarlama faaliyetleri ile ilgili tüm talepleriniz içi bize ulaşın.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
NUMAN ELEKTRİK
Bize Ulaşın
Talep Formu
Telefon +90 (462) 321 31 53
Elektrik sektöründe taahhüt ve satış pazarlama faaliyetleri ile ilgili tüm talepleriniz içi bize ulaşın.
SEKTÖRDEN
EN GÜNCEL HABERLER
Sektörle ilgili en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip edebilirsiniz.
Sektörden Haberler
22.02.2020 - "Türkiye yenilenebilirde önemli bir başarıya imza attı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, "Türkiye, yenilenebilir enerjiden elektrik üretimini geçen yıl 2017'ye göre yüzde 31 artırarak Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkeyi geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin giderek arttığını belirterek, "Türkiye, yenilenebilir enerjiden elektrik üretimini geçen yıl 2017'ye göre yüzde 31 artırarak Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkeyi geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı." şeklinde konuştu. 

Tancan, bu yıl "Enerjide Dönüşüm ve Değişim" temasıyla düzenlenen 25. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda (ICCI 2019) yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 15 yılda kaydettiği hızlı ilerlemeye enerji sektöründeki dönüşümün büyük katkısı olduğunu söyledi.

Enerji sektöründeki dönüşümün temel parametrelerinin Milli Enerji ve Maden Politikası ile belirlendiğini kaydeden Tancan, politika kapsamında yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasından küresel iş birliklerinin geliştirilmesine kadar birçok alanda başarılara imza atıldığını aktardı.

Tancan, izlenen politika ve stratejilerin sonucu olarak geçen yıl yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam elektrik üretimindeki payının yüzde 50'ye çıktığını ifade etti.

Nisan sonu itibarıyla 89 bin 600 megavat seviyesine ulaşan elektrik kurulu gücünün de yüzde 48'ini yenilenebilir enerji kaynaklarının oluşturduğunu dile getiren Tancan, "Türkiye, yenilenebilir enerjiden elektrik üretimini geçen yıl 2017'ye göre yüzde 31 artırarak Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkeyi geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı. Bu yıl mayıs ayı itibarıyla ise yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretimin payı yüzde 60'ın üzerine çıktı." ifadelerini kullandı.

Tancan, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, "2019'da Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları hız kesmeden devam ediyor. YEKA-2 rüzgar enerjisi yarışmalarının bu hafta içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca elektrik piyasasında, lisanssız elektrik üretim yönetmeliği ile kamuoyunun beklediği değişiklikler hayata geçirildi. Böylece, lisanssız elektrik üretimi açısından yeni bir döneme girilmiş oldu." diye konuştu.

13.06.2018 - Yenilenebilir enerjide istihdam 10 milyonu aştı

Dünyada yenilenebilir enerjide istihdam, önceki yıla oranla 2017'de yüzde 5,3 lük büyüme ile 10 milyon 300 bine ulaştı.

AA muhabirinin, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) Yenilenebilir Enerji ve İstihdamı 2018 Raporu'ndan yaptığı derlemeye göre, dünya genelinde işsizlik büyürken yenilenebilir enerji sektöründe istihdam arttı.

Temiz enerjideki istihdam olanaklarının artmasında, enerji teknolojileri maliyetlerindeki düşüşün yanı sıra talep artışı ve rekabet ile öne çıkan çevresel duyarlılığın yaygınlaşması etkili oldu. 

Güneş, biyokütle, hidroelektrik ve rüzgar gibi temiz enerji sektörleri baz alınarak hazırlanan rapora göre, dünya genelinde yenilenebilir enerjide yüzde 5,3 artışla geçen yıl 10 milyon 300 bin istihdam sağlandı. 

Bu kapsamda, güneşten elektrik üretimi alanında istihdam geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 8,7 arttı. Bu sektörde çalışan sayısı 3 milyon 400 bin oldu. 
Yenilenebilir enerjide ikinci sırayı 1 milyon 931 bin istihdamla sıvı biyoyakıt sektörü, üçüncü sırayı da 1 milyon 514 bin istihdamla büyük ölçekli hidroelektrik santralleri izledi. 

Rüzgar enerjisi sektörü ise dünya genelinde 1 milyon 148 bin kişiyi istihdam etti. 

23.05.2018 - Schneider Electric Odace Anahtar ve Priz Serileri, Yaşam Alanlarına Yenilikler Sunuyor!

Schneider Electric, yaşam alanlarına fonksiyonellik, konfor ve keyif katan Odace anahtar ve priz serileri ile her alana, her kişiye özel, yenilikçi çözümler sağlıyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, Odace Styl’in ardından Odace Styl Pratic anahtar ve priz serisini 2017 yılında Türkiye pazarına sundu. Serinin özgün aksesuarları, yaşam alanlarına konfor katan çözümleri ile öne çıkıyor.

Sade ve farklı tasarımı ile zarif bir dokunuşla ev tasarımlarını tamamlayan Odace Styl’in elde ettiği başarının ardından Odace Styl Pratic anahtar ve priz serisi, fonksiyonel tasarımıyla günlük hayatı kolaylaştırıyor. Telefonu şarj etmek, alışveriş listesini üzerine tutturarak her zaman göz önünde bulundurmak gibi yenilikçi özelliklere sahip.

Odace ailesi içerisinde ayrıca; ahşap, metal ve taş gerçek malzemeleri ile tasarlanan Odace Touch serisi ve şeffaf kapağı sayesinde kişisel zevk ve tercihleri dekorasyona yansıtma şansı tanıyan Odace You serisi de mevcut. Yüksek kalitede malzemelerden üretilen Odace Touch dekorasyonu estetik bir şekilde tamamlıyor. Odace You ise yaşam alanının tam kalbine kullanıcıyı yerleştiriyor. Renkleri ve desenleri eşleştirerek özgün tasarımlar yaratmak mümkün oluyor.

23.05.2018 - Elektrik Üreterek Yılda 2 Bin Dolar Kazanmak Mümkün

Son yılların popülerleşen alanlarından olan güneş panelleri, özellikle güneşin fazlaca olduğu bölgelerde güzel kazançlar sağlıyorken aynı zamanda elektrik ihtiyacını da gideriyor. Konu hakkında Güneş Enerjisi Derneği (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güneş paneli sistemi kurulumuna teşvik edici yeni kararlarla birlikte pek çok kişi bu fırsattan yararlanmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla birlikte bu sistemlerdeki vergiler sıfırlandı. Yalnızca 100 dolarlık başvuru ücretini ödeyenler devlete sattığı elektriğin vergisini vermeyecek ve bu şekilde ciddi bir kazancın söz konusu olduğu dile getiriliyor.

Elektrik üretimi konusunda vatandaşları aydınlatmak için açıklamalarda bulunan (GÜNDER) Başkanı Kutay Kaleli, yakın zamanda devletin bu alana teşviğinin daha da artacağını söyledi. “Evinin çatısına güneş enerjisi panel sistemini kuran bir kişi, devlete elektrik satarak yılda 2 bin dolar kazanabilir. Burada tek sorun, 35 bin ile 42 bin TL arasında olan kurulum maliyeti.”şeklinde konuşan Kaleli, kurulum maliyetinden sonra vatandaşın güzel bir kazanç sağlayabileceğini belirtti.

23.05.2018 - Aksa Jeneratör Yönünü Güney Afrika’ya Çevirdi

Sektöründe küresel çapta ilk 5 firma arasında yer alan Aksa, Güney Afrika'nın inşaat alanında düzenlenen en büyük buluşması African Construction and Totally Concrete Expo'ya katıldı. 


Türkiye, Çin ve Amerika'daki üretiminin yüzde 50'den fazlasını ihraç eden Aksa Jeneratör, farklı sektörlerin düzenlediği fuarlarda, tüm sektör profesyonelleriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

 

 

Aksa Jeneratör, Sahra Altı Afrika'nın önemli ticaret merkezi olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen African Construction and Totally Concrete Expo'ya katıldı. Profesyonel ve küçük işletmelere eğitim ve iletişim ağı kurma imkânı sunan organizasyonda Aksa'nın yenilikçi ürünleri fuar katılımcılarının ilgi odağı oldu.


"Güney Afrika'da varlığımızı güçlendirmek istiyoruz"

 

 

Afrika'da enerji alanında çok fazla yatırım imkânı olduğuna vurgu yapan Aksa Jeneratör CEO'su Alper Peker, "Güney Afrika Cumhuriyeti başta olmak üzere Sahra Altı Afrika'da inşaat sektörü ciddi bir atılım yaşıyor. İnşaat sektörünün bu büyüme hızına paralel olarak sektörün jeneratör talebi de yüksek. Sahra Altı Afrika'nın önemli bir ticari merkezi Güney Afrika'da 2016 yılından beri hizmet veren ofisimizle bölgedeki ticaret hacmimizi gün geçtikçe artırıyoruz" dedi.

 

 

Aksa olarak bütün sektörlerin ihtiyaçlarına cevap vermeyi önemsediklerini belirten Peker, "Bu tarz fuarlarda yer almayı, sektörleri tanımak ve iyi ilişkiler kurmak açısından önemsiyoruz. Güney Afrika önem verdiğimiz bir pazar. Bölgede varlığımız güçlendirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

23.05.2018 - Enerji Sisteminin Geleceğinde Yeni Teknolojiler Rol Oynayacak

BP, Teknoloji Görünümü raporunun 2018 baskısını yayımladı. Rapor, politikalarla ilgili bir öngörüde bulunmaksızın 2050 yılına kadar global enerji sistemi genelinde teknolojik gelişmelerin potansiyel etkilerini değerlendiriyor. BP raporda teknolojinin oyunun kurallarını değiştiren bir rol oynayabileceğine inandığı beş alanı inceliyor: Enerji verimliliği, dijital, yenilenebilir enerji, enerji depolama, ve dekarbonize gaz. 


"BP Teknoloji Görünümü 2018" raporundan öne çıkan ana sonuçlar şöyle sıralanıyor;

 

  • 2020 sonrası iklim değişikliği rejiminin çerçevesini oluşturan Paris Anlaşması'nın hedefleri teknik olarak ulaşılabilir olsa da, Görünüm'ün modellemesi, teknolojik gelişmelerin karbon salımının azaltılmasında tek başına yeterli olmayacağını gösteriyor. Başta karbon salımına fiyat biçilmesinin yanı sıra tüketicilerin daha düşük karbonlu opsiyonları seçmesi gibi aksiyonların alınmasını öneriyor.
  • Enerji verimliliğindeki iyileştirmeler, her ne kadar ciddi bir yatırım gerektirse de ana enerji kullanımında %40 civarında tasarruf yapma imkanı sunuyor. Tasarruf yapılabilecek alanlar arasında; taşıt verimliliği, bina tasarımının iyileştirilmesi ve yemek pişirme ve çamaşır yıkamada enerji kullanımı bulunuyor.
  • Sensörler, büyük veri ve yapay zeka da dahil olmak üzere, dijital teknoloji, en ciddi iyileştirme kaynağıdır.
  • Rüzgar gücü, 2050 yılına kadar en ekonomik elektrik kaynağı haline gelecek gibi görünürken, şebeke ölçekli güneş enerjisi de daha rekabetçi hale geliyor. Bununla birlikte, şebeke talebinin büyük kısmının rüzgar ve güneş enerjisi ile karşılandığı durumlarda, arzın kesintili olmasının yarattığı sıkıntıların üstesinden gelmeye yönelik entegrasyon maliyetleri de bulunuyor.
  • Pillerdeki iyileşme ile birlikte, hafif iş uygulamalarında elektriğe geçişin önderliğinde, ancak bununla sınırlı olmamak üzere, ulaşım ve ulaştırma şekli ciddi şekilde değişmeye devam edecek. Sıvılaştırılmış doğal gazın, ağır iş kamyonları ve bazı gemiler için rekabetçi bir yakıt haline geleceği öngörülürken biyojet de havacılıkta salımları azaltacak en uygun çözümlerden biri olmayı sürdürüyor.
  • Teknoloji, uzun vadede petrol ve gaz üretimindeki ortalama yaşam döngüsü maliyetlerini yaklaşık %30 civarında düşürebilse de öngörülen talebi karşılamak için halen petrol, gaz arama ve çıkarmada yılda yaklaşık 0,6 trilyon dolarlık yatırıma ihtiyaç duyuluyor.
  • Karbon fiyatlarının yükselmesi, gaz ile desteklenen ısı pompalarının yanı sıra tamamen elektrikli sistemleri öne çıkarabilecek olsa da ortam ısıtmasında gazla çalışan cihazların başı çekmesi daha muhtemel görünüyor.
  • Karbon tutma, kullanma ve depolama (CCUS), sentetik gaz, biyogaz ve hidrojenin de aralarında bulunduğu dekarbonize gaz, enerji sistemlerinin dengelenmesinde ısıtma ve ağır yük taşıma sektörlerinde geniş potansiyelli uygulamaya sahip.

"Global enerji sisteminin geleceği çok geniş çeşitlilikteki teknolojiler ile biçimlendirilecektir" diyen BP Başkan Yardımcısı Lamar McKay, "Bu teknolojilerin nasıl bir değişimden geçtiğinin ve bunların gelişimine dayanak oluşturan trendlerin anlaşılması, BP'nin büyüme ve yatırım planları için gerekli bilginin elde edilmesine yardımcı oluyor" diye ekledi.

 

 

BP Group Teknoloji Başkanı David Eyton ise, "BP Teknoloji Görünümü 2018'de vurgu yapılan çalışmaların, düşük karbon ekonomisine geçişe ivme kazandırmak için hangi ek tedbir ve aksiyonlara ihtiyaç duyulabileceğini değerlendirmekte politika yapıcılara ve diğer karar vericilere yardımcı olabileceğine inanıyoruz" dedi.

 

McKay, sözlerini "BP Teknoloji Görünümü raporunu, yakınlarda yayımlanan Enerji Görünümü ile yan yana okuduğumuzda, düşük karbon ekonomisine geçişin hızlandırılmasında en etkili aracın karbon fiyatlandırması olduğunu son derece net şekilde görebiliyoruz" diyerek sonlandırdı.

23.05.2018 - Federal Elektrik'ten Çevreye Yatırım

Çevreye duyarlılığını ISO 14001:2015 Çevre Yönetim sistemi sertifikasını sektöründe ilk alan firmalardan biri olarak belgelendiren FEDERAL, arıtma tesisinin kapasitesini arttırdı.

Yapılan ilave yatırım konusunda görüştüğümüz Genel Müdür Yardımcısı Mesut Nurdoğan; “Firma olarak çevre kirliliği konusunda son derece hassasız ve sorumluluklarımızın başında çevreye duyarlı üretim yapmak geliyor. Hedeflerimizin üzerinde gerçekleştirdiğimiz satışlar, üretim kapasitemizi artırmamıza vesile oldu. Ürün gamı geniş bir firmayız, yaklaşık 4000 e yakın ürün çeşidimiz ve 35,000 civarında farklı parça üretimi ve kullanımımız var. Birçoğunda da gümüş, kalay, nikel, çinko ve bakır malzemeler kaplanıyor ve dolayısıyla kaplama hattımızın kapasitesi sürekli artıyor. Bu artış, arıtma tesisimizde revizyon ihtiyacını ortaya çıkardı. Çevreyi göz ardı eden üretim yapmak istemediğimiz için, ilk iş olarak 110.000 dolarlık ilave yatırımla arıtma tesisimizi tamamladık. Tüm firmalar, birlikte bu bilinçte olursa, gelecek nesillere miras olarak temiz sağlıklı bir çevre bırakmış ve bunun haklı gururunu yaşamış oluruz diyerek sözlerine devam etti.

%100 yerli bir firma olmanın vermiş olduğu güçle yatırımlara her zaman için önemli bir bütçe ayırmayı kendimize birinci öncelik olarak belirledik.  Türkiye’ ye 90’ lı yılların başında ilk Tel Erezyon makinesini getiren şirketlerden biriyiz. 2017 yılında da son teknoloji CNC makine yatırımlarımızı tamamladık. Bu yıl yatırımlar için minimum 1.000.000,00$’lık bir bütçe ayırdık. Bu yatırımın kapsamında ana hatları ile eksantrik presler, enjeksiyon presler, özel prosesler için geliştirilmiş otomatik makineler, yeni kaplama tesisi yer almaktadır. Türkiye’ de olmayan makine ve teknolojileri getirmeye devam edeceğiz.

Federal’in kurulduğu günden bugüne kadar ilk hedefi her zaman kalite olmuştur. Bu hedefine ulaşmak için bünyesinde gerekli Ar-Ge birimlerini oluşturmuş ve TÜBİTAK Teydeb Ar-Ge desteği kapsamında birçok proje gerçekleştirmiştir. Tübitak’ ta toplamda 26 projemiz onaylandı, son olarak 4 ayrı Tübitak projesi kapsamında “Başarı Belgesi” aldık. Aynı zamanda Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ürünlerimiz, teknolojik ürün kabul edilerek “Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi” almaya hak kazandık.

Yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarının ayrı bir yapıda kurumsal olarak sürekliliğini arttırmak için Ar-Ge birimlerimizi tek bir çatı altında topladık ve “Ar-Ge Merkezi” olmak için gerekli başvuruları yaptık. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı, bu proje ile de sektörümüzde yine ilklerden olacağız.

Sektöründe TÜRKİYE markası olmayı hedefleyen firmamız bu hedefe ulaşmak için ürün gamına her yıl yeni ürünler eklemiş ve bugün itibari ile; yaklaşık 4000 çeşit ürün üreten, yurtiçindeki tüm Enerji Dağıtım Şirketlerinde, yurtdışında ise 30’dan fazla elektrik idaresinde marka onaylı ile tercih edilen bir marka olmuştur. Biz enerjimizi TÜRKİYE’ ye olan inancımızdan almaktayız. Bu vesile ile emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Federal Elektrik’ i bu başarılarından ve sorumluluklarından dolayı kutluyor, birçok firmaya örnek olmasını temenni ediyoruz.

23.05.2018 - Omv Samsun Elektrik Santrali Yenileniyor

Türkiye'nin elektrik enerjisi tedarikine önemli katkıda bulunan OMV Samsun Elektrik Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'ndeki bakım çalışması Haziran ayında tamamlanacak. Tesisin verimliliğini ve kapasitesini artıracak, 150 bin adam-saat mesai gerektiren bakım çalışması toplam 35 milyon dolara mal olacak. OMV Samsun Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Korkut Öztürkmen bakım sürecinin santralin elektrik arzını etkilemediğini söyledi.